Діагностика джерел геомагнітних варіацій супербурі 10—11 жовтня 2024 р. за даними українських геомагнітних обсерваторій - Т.П. Сумарук (Геофизический журнал, 2025)
Викладено результати аналізу магнітосферно-іоносферних джерел геомагнітних варіацій для супербурі 10—11 жовтня 2024 р. Ця подія сталася у максимумі 25-го циклу сонячної активності Вольфа та на початку 100-річного циклу геомагнітної активності. У цей період відбуватимуться супербурі, подібні до бур жовтня—листопада 2003 р.