Ключові проблеми сучасної культурної політики України: культурологічний контекст - О. В. Кравченко (Культура України)
Проаналізовано досвід проектування культурної політики в Україні періоду незалежності. Визначено особливості артикуляції культури в публічному дискурсі, а також способи концептуалізації та репрезентації державної культурної політики. Доведено правомірність розрізнення «культурної політики» та «політики у сфері культури». Виявлено потребу в ре-інтерпретації ідеї культурної модернізації. Обґрунтовано культурологічну проекцію вирішення актуальних культурних проблем в Україні.