АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МІСЬКИХ ПАРКІВ УКРАЇНИ НА ОСНОВІ ОПИТУВАНЬ - Н.В. ВЕРНІГОРОВА (Економіка та право, 2024)
Представлено результати соціологічного опитування в Україні щодо задоволеності населення їхніми місцевими парками. Дослідження опирається на зарубіжний досвід анкетування стосовно благоустрою міських парків і теоретичні напрацювання українських і зарубіжних учених стосовно важливості паркового простору в культурному житті. Використано методи дослідження: анкетування з використанням електронних ресурсів зв’язку, аналітичний метод і логічне узагальнення. Визначено особливості та проблеми проведення опитувань в Україні, основні напрями актуальних потреб і вподобань громадян у сфері використання парків. Виділено деякі пріоритетні особливості потреб громадян у використанні парків для мешканців великих і малих міст. Запропоновано універсальну методику оцінювання результатів анкетування, яка прийнятна для оцінювання будь-яких анкет, проста у використанні та дає розуміння пріоритетності тих чи тих напрямів.