Словосполуки з лексемою «війна» в мові української періодики - Olena Efimenko (Психолінгвістика, 2017)
У статті, на основі аналізу періодики, розглянуто вживання словосполук з лексемою війна. Виділено групи стійких словосполук на військову тематику. Встановлено, що найактивнішого вияву словосполуки військового походження набувають у суспільно-політичних текстах у зв’язку із бойовими подіями на Сході України та подіями у суспільстві. Це і мовні, і релігійні війни та війни за інтернентний простір.