Ранні експериментальні результати лікування тяжких пошкоджень периферійних нервів із використанням ниткоподібних кристалів кремнію - Volodymyr Likhodiievskyi (Innovative Biosystems and Bioengineering, 2019)
Проблематика. Частота тяжких пошкоджень периферійних нервів і нервових сплетень має тенденцію до зростання. Аутонейропластика продовжує вважатися методом золотого стандарту в лікуванні таких травм, але недоліки цієї методики, такі як додаткове оперативне втручання для отримання фрагментів нерва-донора, денервація інших сегментів тіла, незбіг пучкової структури ушкодженого нерва й аутографту, формують потребу в розробці нових матеріалів і методів лікування.