تعیین پارامترهای آنتروپومتریک از نمای لترال و ساب منتال نوزادان دو و چهار ماهه - پرستو نامدار; ملیکا ملایی; ابوالفضل حسین‌نتاج; اعظم نحوی (مجله دانشکده دندانپزشکی اصفهان, 2025)
مقدمه: ابعاد نازولبیال نوزادان سالم، راهنمای مهمی در جراحی لب نوزادان مبتلا به شکاف می‌باشد که در مطالعات توجه کمی به آن شده است. از این‌رو، هدف این مطالعه، بررسی مورفولوژی ناحیه نازولیبیال نوزادان 2 و 4 ماهه سالم شهر ساری در جهت استفاده به عنوان راهنما در جراحی‌های اصلاحی شکاف لب و کام می‌باشد. مواد و روش‌ها: طی این مطالعه‌ی توصیفی-تحلیلی، 97 نوزاد 2 و 4 ماهه مازندرانی بررسی شدند. این نوزادان از لحاظ آناتومی ماگزیلوفاسیال سالم و فاقد آنومالی بودند. تصاویر لترال و ساب منتال تهیه شده و پارامتر‌های طول بینی، کلوملا، لب، آلای بینی (AC)، دو نقطه Sbal، و بیرون‌زدگی نوک بینی در نرم‌افزار فتوشاپ اندازه‌گیری شدند. اطلاعات حاصل با آزمون Independent sample T-test و Chi-square شده و سطح معنی‌داری 0/05 در نظر گرفته شد.یافته‌ها: میانگین متغیر‌های فاصله دو نقطه AC، طول نیمه لب راست و چپ و طول بینی در نوزادان چهارماهه به طور معنی‌داری بیشتر از نوزادان دو ماهه بودند (0/05 > p value). در پسران طول نیمه لب راست و چپ تنها متغیر‌هایی بودند که میانگین آن‌ها در نوزادان چهارماهه به طور معنی‌داری بیشتر از دو ماهه بود (0/05 > p value) و در دختران تنها میانگین فاصله دو نقطه AC در نوزادان چهارماهه، به طور معنی‌داری بیشتر از دو ماهه بود (0/05 > p value). تنها میانگین عرض کلوملا به طور معنی‌داری در پسران بیشتر از دختران بود (0/05 > p value).نتیجه‌گیری: نتایج این طرح می‌تواند به عنوان رفرنس مناسبی جهت انجام جراحی‌های اصلاحی شکاف لب استفاده شود و نیاز بیمار را به جراحی‌های متعدد در آینده کاهش دهد.