Основні етапи і особливості розвитку промисловості Харківського регіону - Людмила Нємець; Євгенія Телебєнєва (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
В роботі розглянуто історичний розвиток промисловості Харківського регіону, визначені загальні положення щодо особливостей промислового розвитку Харківської області, показано поетапний розвиток підприємств промисловості, розглянуті основні промислові підприємства Харківської області, історія заснування та їх сучасний економічний стан. Розглянуто автореферат захищеної кандидатської дисертації Підгрушного Г.П. щодо промислового і регіонального розвитку України. Зроблені висновки щодо актуальності даного питання та подальшого дослідження у майбутньому.