Wyniki badań ankietowych dotyczących wsparcia rozwoju przedsiębiorczości wśród studentów Politechniki Opolskiej - Elżbieta Karaś (Barometr Regionalny, 2013)
Przedsiębiorczość akademicka to wszelkiego rodzaju zaangażowanie placówek naukowych, pracowników naukowych, doktorantów i studentów w działalność gospodarczą. Możliwości rozwoju przedsiębiorczości akademickiej niewątpliwie zależą od identyfikowania i postrzegania tego zjawiska w środowisku akademickim. Artykuł jest wynikiem prac badawczych przeprowadzonych w 2012 roku w środowisku studentów i prezentuje analizę tego problemu w aspekcie funkcjonujących programów wsparcia na Politechnice Opolskiej.