Принципи створення навчального посібника «English for Civil Engineering Students» - Liudmyla Byrkun; Nataliia Kuzlo (Педагогічний дискурс, 2017)
У статті авторами висвітлено принципи створення навчального посібника англійської мови за професійним спрямування для студентів будівельних спеціальностей. Акцентовано увагу на принципах комунікативно-когнітивного підходу до навчання іноземних мов у кореляції із окремими принципами розробки пріоритетних концептуальних засад навчального видання. Виділено принцип науковості, принцип циклічної побудови посібника та принцип опори посібника на комунікативно-когнітивний підхід. Пояснено використання принципу комунікативно-когнітивного підходу до розробки навчального посібника. Виокремлено принцип інформаційного переходу як ключового принципа комунікативно-когнітивного підходу відповідно до авторського підходу створення навчального видання «English for civil engineering students». Здійснено ретроспективний аналіз наукових джерел із особливостей побудови навчальних посібників. Результати статті можуть бути використані для їх імплементації у процес навчання англійської мови за професійним спрямуванням.