В.О.Сухомлинський про роль казки в колективному житті дітей - Марія Краєва (Педагогічний дискурс, 2013)
В статті висвітлено роль казки в колективному житті дітей, розкрито її виховний потенціал, результатом чого є розвиток індивідуалізму в прояві дитячої творчості. Охарактеризовано принцип розкриття В.О.Сухомлинським високої мудрості і життєстверджуючого оптимізму казки. Окреслено найраціональніші способи її використання у навчально-виховному процесі. Зазначено також, що слово не тільки розвиває мовлення і мислення дитини, а й має великий виховний і освітній потенціал.