Роль фондового ринку в управлінні ефективністю підприємств енергоринку. - В. М. Лисюк; А. Ю. Тепляшин (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2014)
Досліджено ефективність акцій національних стратегічних підприємств України, взаємозв’язок ринкової ефективності акцій з економічною ефективністю самих підприємств. Описано основні положення методики оцінки ефективності фінансових інструментів, що застосовується на світових біржах NYSE, LSE, Tokyo SE.