РЕЗУЛЬТАТИ ОПЕРАТИВНОГО ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ПРИВОДУ УСКЛАДНЕНОГО МІСЦЕВО–ПОШИРЕНОГО РАКУ ШЛУНКА - V. О. Lazyrskyi (Клінічна хірургія, 2017)
Проаналізовані результати оперативного лікування 418 хворих з приводу ускладненого місцево–поширеного раку шлунка (РШ). Перебіг основного захворювання ускладнений кровотечею – у 252 (60,3%) пацієнтів, стенозом – у 89 (21,3%), перфорацією – у 15 (3,5%), їх поєднанням – у 62 (14,8%). Радикальні операції виконані у 168 (40,2%) хворих, паліативні та симптоматичні – у 250 (59,8%). Після операції ускладнення виникли у 82 (19,6%) хворих, післяопераційна летальність становила 7,2% (померли 30 хворих).