ПОДАТКОВИЙ КОНТРОЛЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОТИДІЇ УХИЛЕННЮ ВІД ОПОДАТКУВАННЯ - V. V. Rudenko (Aktualʹnì Problemi Rozvitku Ekonomìki Regìonu, 2025)
Масштабні втрати державного бюджету через тіньову економіку, недоброчесність окремих платників податків та складність контролю за новими формами господарської діяльності обумовлюють потребу в дослідженні податкового контролю як інструменту протидії ухиленню від оподаткування, що забезпечує податкову справедливість, прозорість бізнес-середовища та фінансову безпеку держави.