Гімназійні звіти як джерело з історії українського шкільництва Східної Галичини у міжвоєнний період - Галина Занік (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті досліджуються звіти гімназій з українською мовою навчання, що діяли на території Східної Галичини у міжвоєнний період. Розглядаються національні-освітні традиції українських середніх шкіл. Аналізуються окремі аспекти організації та проведення виховної роботи в умовах чужоземного панування. Спеціальна увага приділяється характеристиці гуртової роботи гімназистів. Автор визначає фактори, що зумовили зміни у виховних планах гімназій Східної Галичини у Другій Речі Посполитій у міжвоєнний період.