Визначення кількості абразивних частинок на поверхні тертя при випробуваннях методом Бринелля-Ховарта - О.А. Вишневський; О.С. Давидов (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
Розглянуто моделювання зношування металів при випробуваннях методом Бринелля-Ховарта з метою визначення кількості абразивних частинок у зоні стикання гумового диску та абразиву в кожен момент часу в залежності від розмірів абразивних частинок та гумового диску. Отримані результати дозволяють здійснити зменшення кількості випробувань при збереженні необхідної точності випробувань.