Досягнення й прогалини сучасних клубознавчих досліджень - Оксана Жалюк (Педагогічний дискурс, 2013)
Аналізується стан наукової розробки сучасних проблем клубної діяльності в сучасних умовах. Розглядаються питання теорії, методики і практики наукових досліджень широкого спектру національно-виховної, соціально-культурної та культурно-дозвіллєвої діяльності закладів культури клубного типу з різними категоріями населення. Комплексно висвітлюються джерелознавча база актуальних аспектів сучасної державної культурної політики в країні та за кордоном, трансформації тенденцій, принципів, напрямів роботи клубів різних форм власності в умовах українського державотворення та глобальних змін у світі, проблеми їх фінансового, ресурсного, кадрового забезпечення.