Tasavvuf Öğretileri - Merve Nur Kılıç (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi, 2021)
Tanıtıma konu olan “Tasavvuf Öğretileri”, müellifin “Şambala Tasavvuf Rehberi” adlı eserinin tamamlayıcısı mahiyetindedir. Tasavvufun, İslam dininin manasından doğduğu savıyla ve gayr-i müslim okuyucular için Müslümanların tefekkür dünyasını tanıtmayı amaçlayan eser, muhteva olarak bazı tasavvuf klasiklerinin seçkilerini içermektedir. Bahsedilen derlemeler; Serrâc,“Lüma” “Hallâc-ı Mansûr, “Tavasin”, Necmeddin Kübrâ, “Âdâb Risâleleri”, Abdülkerim Kuşeyrî, “Risâlele” ve Abdurrahman Câmî, “Nefahâtü’l-üns” tercümesidir. Her çeviri kısa açıklamalar sunularak tarihî ve dinî bağlama yerleştirilmeye çalışılmıştır.