Визначення значень критеріїв досконалості аеродинамічної труби при технічній підготовці аеродинамічного експерименту - Українець Є.О.; Глущенко П.А.; Спіркін Є.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
Періодична перевірка параметрів та критеріїв досконалості аеродинамічної труби є необхідною умо-вою при проведені в ній досліджень моделей літальних апаратів. Представлені результати експеримента-льного визначення значень початкового рівня турбулентності та коефіцієнту поля робочої частини труби аеродинамічної труби Т-1 малих дозвукових швидкостей Харківського національного університету Повіт-ряних Сил імені Івана Кожедуба. Зроблено висновок про відповідність умов випробувань в аеродинамічній трубі Т-1 нормальним умовам, що встановлені до дослідницьких аеродинамічних комплексів.