СТРУКТУРА ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ БАКАЛАВРІВ КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК - В.В. БАБКІН (Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія Педагогіка і психология, 2020)
Статтю присвячено проблемі формування інформаційно-аналітичної компетентності студентів як інтегративної якості, що характеризує цілеспрямований та ефективний пошук, аналіз, систематизацію, обробку, використання та інтерпретацію різноаспектної інформації, інтелектуальний аналіз даних для отримання нового знання та оперативного забезпечення процесу прийняття своєчасних і обґрунтованих рішень, характерних для діяльності в інформаційному суспільстві. Зазначено, що така компетентність є основою фахової підготовки студентів спеціальності «Комп’ютерні науки», результатом якої є оволодіння методами багатоаспектної інформаційної діяльності, адаптованість до мінливих інформаційних технологій та динамічного інформаційного середовища тощо.