Формування творчих здібностей у студентів педагогічного університету - Roman Horbatiuk (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті обґрунтовано модель формування творчих здібностей майбутніх інженерів-педагогів комп’ютерного профілю та визначено основні її компоненти. Системний підхід до розробки моделі формування творчих здібностей студентів передбачає особистісну, функціональну, змістовно-процесуальну та технологічну складові становлення професіоналізму майбутніх фахівців. На основі виділених закономірностей і принципів визначено науково-методичні умови, що забезпечують ефективність формування творчих здібностей майбутніх інженерів-педагогів комп’ютерного профілю. Встановлено, що ефективність запропонованої моделі досягається на основі взаємопов’язаних компонентів: цільового, стимулювально-мотиваційного, змістовного, проектувально-організаційного, процесуально-діяльнісного й оцінювально-критеріального.