Sûfî ve İktidar (Fülânî Islahat Hareketi) - Hamit Demir (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi, 2020)
Kadir Özköse tarafından hazırlanan eser, Kuzey Nijerya’da faaliyet gösteren sûfî Osman b. Fûdî ve öncülük ettiği Fülânî ıslahat hareketi incelemektedir. Bilindiği üzere yazarın doktora çalışması da özelde Senûsîlik genelde Afrika’daki tarikatlar ve fonksiyonları ile ilgili araştırmaları muhtevidir. Yazarın alan araştırmaları yaptığı esnada beliren Nijerya ve Fülânî hareketi ile ilgili merakı ve birikimi, sonrasında hususi bir çalışmaya dönmüş ve tanıtımını yaptığımız eser olarak vücuda gelmiştir.