ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО: НАУКОВІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА НОВАЦІЇ - О.Ю. ГОСТЄВА (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано наукові тенденції щодо податку на нерухомість. Обґрунтовано, що податок на нерухомість є джерелом поповнення місцевих бюджетів та інструментом оподаткування об’єктів житлової нерухомості в Україні. Виявлено роль податку на нерухомість у формуванні дохідної частини місцевих бюджетів. Проаналізовано новації Податкового кодексу України щодо податку на нерухоме майно, упроваджені Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році".