Сутність, зміст та оцінка ефективності управління підрозділом протиповітряної оборони Сухопутних військ та вогнем в бою - О.В. Лезік; А.Ф. Волков; О.А. Токар; В.Г. Стадніченко (Системи озброєння і військова техніка, 2020)
Розглядаються основні питання стосовно сутності та змісту управління, основ оцінки ефективності управління з метою вирішення певних  завдань, а також можливості системи управління та визначаються  основні фактори, від яких залежать можливості системи управління. Також визначений критерій ефективності та розроблені пропозиції  щодо підвищення ефективності управління підрозділом ППО СВ та вогнем в бою в різних умовах обстановки. Дані положення можуть бути використані для підвищення ефективності навчання курсантів факультету та тих, що навчаються на курсах підвищення кваліфікації, вдосконалення навчального процесу підготовки спеціалістів факультету, а також якості підготовки спеціалістів за фахом.