Гендерні аспекти в тактичній підготовці поліцейських: проблеми рівного доступу та адаптації навчальних програм - V. I. Tsymbaliuk; M. I. Krasko; S. L. Omelchenko (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті досліджуються актуальні питання врахування гендерних аспектів у системі тактичної підготовки поліцейських в Україні. Сучасна правоохоронна система зазнає суттєвих змін у напрямку забезпечення гендерної рівності, однак у сфері професійної підготовки, зокрема тактичної, ще зберігаються значні виклики, що потребують наукового осмислення та практичного вирішення. Особливу увагу автори приділяють аналізу умов, які обумовлюють обмежений доступ жінок до деяких напрямів поліцейської підготовки, передусім тих, що пов’язані з фізичними навантаженнями, бойовою підготовкою, ситуаційним моделюванням та спеціальними вправами.