Територіальні особливості розвитку системи охорони здоров’я Сумської області - Олеся Корнус; Анатолій Корнус; Володимир Шищук; Володимир Поцелуєв (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2016)
У статті досліджено територіальну структуру мережі медичних закладів у Сумській області. Проаналізовано забезпеченість населення медичними кадрами та лікарняними ліжками. Встановлено територіальні відмінності у забезпеченості населення лікувально-профілактичними установами, лікарями, середнім медичним персоналом. На основі кластерного аналізу виділено групи адміністративних районів за рівнем розвитку системи охорони здоров’я Сумської області. Створено картографічну модель системи охорони здоров’я регіону. Охарактеризовано пріоритетні напрями її розвитку.