Чоловічі споживчі потреби в міському просторі радянської України в 1920-1930-ті роки - Iryna Skubii (Cхід, 2018)
У дослідженні розглядаються характерні риси чоловічих споживчих потреб у 1920-1930-ті роки. Розглянуто вплив комуністичної ідеології на чоловічі споживчі потреби в СРСР. У процесі дослідження з'ясовано, що біографія чоловічих речей, тривалість їхнього життя були іншими порівняно із жіночими в досліджуваний період. Соціальний статус, професійне середовище та близькість до каналів розподілу сконструювали мозаїчний образ чоловіка-споживача. Модернізація стала важливим фактором, який вплинув на появу нових практик споживання і предметів чоловічого побуту.