Стигматизація як один із засобів маніпулятивного впливу мас-медіа на аудиторію - M. V. Smyrnova (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Наведено огляд публікацій, у яких досліджено особливості процесу стигматизації, її причини і наслідки. Описано розуміння стигматизатора у двох аспектах — як учасника процесу стигматизації на індивідуальному та суспільному рівнях. Запропоновано визначення поняття стигми та стигматизації в соціальних комунікаціях. Розглянуто стигматизацію як наслідок помилок у сприйнятті аудиторією інформації з мас-медіа та як засіб маніпулятивного впливу медіа на суспільну свідомість. Виокремлено види стигматизації на основі попередніх класифікацій та проаналізовано наявність цих видів у рейтингових всеукраїнських онлайн-виданнях.