Dr. Fazakas Sándor egyetemi professzor laudációja a díszdoktori cím átadása alkalmából - Olga LUKÁCS (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica, 2017)
Ha figyelembe vesszük, hogy a Babes-Bolyai Tudományegyetem által felállított normák alapján kik kaphatnak DHC címet, bizony a teológia területén nagyítóval kel-lene keresnünk a jelöltet. Teológiából Nobel-díj vagy újabb felfedezés, találmány? Felfedezni, hogy az Istenbe vetett hit mitől lesz teljesebb, vagy olyan tézis, esetleg újabb hitvallási tétel megfogalmazása, „feltalálása”, amely ebben a több száz egységre darabolt keresztyénségben mindenki számára elfogadott? Fazakas Sándor professzornak mind ennek ellenére olyan érdemei vannak, ame-lyek ma méltóvá tették erre az ünnepségre.